Over ons

WanaZiwi NL – Voorzitter.

Mijn naam is Nienke Munting. In 2008 liep ik voor mijn opleiding logopedie stage op de school voor dove kinderen in Dodoma, Tanzania. Hier leerde ik de prachtige leefgemeenschap van de doven kennen. De dove kinderen gaan dagelijks naar school. En om de school heen is een hele comunitie ontstaan. Ik leerde van hun prachtige manier van leven en hun omgangsnormen. Daarnaast leerde ik ook van hen hoe moeilijk het soms is om te overleven. Om elke dag voldoende brood op de plank te hebben voor jezelf en voor je familie.
Samen met een aantal dove vrouwen, die graag vooruit willen in hun leven, is het WanaZiwi project ontstaan. Samen hebben we een naaibedrijf opgezet. Waar de dove vrouwen kunnen samenkomen, producten kunnen naaien en verkopen. En daardoor meer betrokken zijn in de Tanzaniaanse samenleving en financieel onafhankelijk kunnen zijn.
Ontzettend trots ben ik op de enthousiaste manier waarop het WanaZiwi project steeds meer groeit. Inmiddels zijn we een eigen stichting. Daarnaast is het geweldig om te zien hoe gedreven en vol trots de vrouwen achter hun naaimachine zitten en de prachtigste producten naaien.
Tot nu toe hebben we al geweldige dingen kunnen bereiken met het project. En ik kijk met enorm veel enthousiasme naar alle plannen die we nog voor te toekomst hebben.

 

WanaZiwi NL — secretaris.

Ik ben Alyanne Huisman.  Tijdens mijn studie International Business and Management kwam ik in aanraking met de studentenorganisatie SIFE (Students in Free Entreprise). Hierdoor kreeg ik de geweldige kans om onderdeel van het WanaZiwi project te worden. Ik werd meteen gegrepen door het verhaal van Nienke, en wist zeker dat ik mij voor de volle 100 procent in wilde zetten om het project tot een succes te maken. Inmiddels ben ik héél trots op wat we bereikt hebben, en de enorme kansen die we hebben gekregen door onze partners en vele sponsors. Zonder de vele giften en kennis van deze mensen was het nooit gelukt. De samenwerking tussen, Nienke en mij, is bijzonder juist door ons compleet verschillende achtergrond. Hierdoor kunnen wij het beste uit ons zelf naar boven halen. Samen met de vrouwen in Tanzania en onze partnerorganisatie EOTAS hebben wij nog vele plannen voor de toekomst en hopen we nog veel mooie dingen te bereiken met het WanaZiwi project.